Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

Colom i Carretero

2/6/08

El Sr. Colom, en una entrevista a la Vanguardia, va dir, “"jo no hauria fet mai el tripartit. Perquè no és una bona solució per a Catalunya. Jo hauria fet a Artur Mas president de la Generalitat.” . Declaració sobre la que podem treure una valoració. N’hi ha més, però aquesta val.


L’Àngel Colom no creu en l’alternança i la renovació dels poders? No creu que, amb la dinastia “pujoliana” que va durar massa temps ja n’havia prou?


“Espero que el resultat del congrés d'ERC sigui que el pròxim president triat pels militants possibiliti que ERC surti del tripartit" i "s'enfronten dos models, una ERC Macià i una ERC Companys. A l'ERC Macià ens van tirar, i l'ERC Companys és la qual opta per les esquerres. I això sempre ha estat històricament un error. Però bé, els errors es poden superar". També diu que l’ERC Macià, atenció “ens van tirar”. No haviem quedat que aquest senyor ja no formava part d’esquerra republicana i, si, que milita a CDC?

Per altre banda; m'agrada les declaracions fetes per en Joan Carretero al dir “a ERC no hi sobra ningú". Te tota la raó del mon, passi el que passi en els propers dies, ERC sempre ha de sumar. Sempre cal treballar en equip per aconseguir els nostres objectius. Les divisions mai son bones per a ningú.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

En una entrevista que li fan al Jaume Renyer, entre altres coses diu lo següent, que complementa el dit per el tertulià i Carretero:
-«Si guanya una majorima de canvi, serà la que marcarà la línia, i la que hi vulgui participar, ho farà. Hem de superar l'estadi de fraccionament actual, producte d'una falta de direcció col·legiada i de no haver consolidat durant anys unes complicitats, fins i tot no escrites, de lleialtat entre els membres de la direcció. Cal una altra cultura de partit que superi el sectarisme que ha empobrit el discurs i la composició humana d'ERC.»
Tenim que deixar que totes les opinions puguin ser contrastades.
-Salut i Republica. Lao Tse. quotes?

Anònim ha dit...

Referent al comentaria anteiror el que ve desprès de la firma, no te res que veure amb el comentari. Ha estat producte d'un error, demano disculpes. Lao Tse.

Anònim ha dit...

Renyer va oferir a Carretero retirar-se, a canvi que acceptés fer tàndem amb Bertran.
Si més no això és que ens diu l'Enric Vila que darrerament s'ha tornat Urielista i deu saber de què parla. Carretero, fidel a la seva paraula i als seus principis ha rebutjat l'oferta.
Sigui com sigui, és una magnífica notícia. D'una banda Esquerra Independentista reconeix que no té possibilitats de guanyar i de l'altra implícitament reconeixen que el millor candidat a la presidència és Carretero.
Seria una irresponsabilitat oferir-li la presidència si no fos amb el convenciment de que és la millor opció, millor fins i tot que no pas ells.
Així les coses, és d'esperar que Renyer, malgrat no haver arribat a cap pacte amb Reagrupament, retiri en breu la seva candidatura. Presentar una candidatura, sabent que no té cap expectativa de vèncer i mermant les possibilitats al millor candidat, seria una rebequeria que un cavaller com en Renyer no es pot permetre.

Anònim ha dit...

Magnifica noticia, segur? Esquerra es mereix els millors. Lao Tse

Anònim ha dit...

Esquerra es mereix el millor, cert. Però també cal pensar que ajuntar esforços es una bona noticia. Seria, més ben dit, hagues pogut ser una bona noticia. Llàstima que el Sr.Carretero es vol desmarcar dels consensos...
I,els "caretistes" de la torre? També voldran finiquitar el projecte actual en post d'un diferent?

Anònim ha dit...

Esquerra es mereix el millor, cert. Però també cal pensar que ajuntar esforços es una bona noticia. Seria, més ben dit, hagues pogut ser una bona noticia. Llàstima que el Sr.Carretero es vol desmarcar dels consensos...
I,els "carretistes" de la torre? També voldran finiquitar el projecte actual en post d'un diferent?

Anònim ha dit...

Tinc l'impressió que encara que en diferents paraules volem dir el mateix. La generositat es pot interpretar com debilitat, falta de coherencia.. etc. La fidelitat a la paraula si es en benefici del Partit i del Pais ha de poder se revissada. Lao Tse.

Anònim ha dit...

ERC TORREDEMBARRA.


Alguns companys de la secció local, han cregut oportú que fer-vos
arribar la seva posició de caràcter personal sobre el procés electoral
que te obert avui ERC.

Volem fer constar que aquesta es una opinió personal i que en res
representa la secció local, ni tant sols l'executiva local. De la
mateixa manera restem oberts a qualsevol comentari sobre l'actual
procés i que degudament identificat l'autor pugui ser transmés a la
militància.



Benvolguts companys:

Xavier Folch, Josep Lleixa i Rafel Piñol, hem cregut oportú
dirigir-vos aquesta nota, per fer-vos saber la nostra posició davant
el proses que te obert en aquest moment Esquerra Republicana de
Catalunya.

Hem seguit amb gran interès els debats que s?han anat celebrant en la
nostra agrupació local, perquè creien compartir amb la majoria de
vosaltres la preocupació per la dinàmica amb la que ha entrat el
nostra partit darrerament.
Desprès de un creixement espectacular em entrat en una davallada
constant motivada per una falta de orientació política i una pèrdua de
imatge, coherència y credibilitat.

El ultima acte al que vàrem assistir va ser el passat dissabte 31 al
sopar celebrat a Barcelona amb la participació de Jaume Renyer,
Uriel Bertan, i que va comptar amb la presència del president
Heribert Barrera, que ens va semblar especialment motivant.

Davant la situació en la que ens troben, us encoratgem a participar el
las properes eleccions a president y secretari general que se
celebraran el proper dia 7, y a tots als que pugueu assistir al
congres del dia 14.

Al mateix tems volem manifestar-vos el nostra suport a la candidatura
de Jaume Renyer a la Presidència de ERC i a la de Uriel Bertran a la
Secretaria General, perquè al mateix temps que representen un canvi
profund a la actual dinàmica del partit, canvi que considerem
imprescindible, son igualment una garantia de no trencar res, sinó de
retornar la il?lusió a militants, simpatitzants i electors.

Una salutació patriòtica

Anònim ha dit...

I have a dream...

¿sabeu què he somiat, avui quan feia la migdiada? que en Carretero era president de Catalunya i anàvem pel món amb la cara ben alta!

Anònim ha dit...

Es tracta clarament d'una actitud defensiva d'aquell que es veu venir l'hòstia i crida acollonit mama por!, perquè vol que algú el protegeixi del càstig per haver fet una entremaliadura.
Els oficialistes quan criden pels descosits "Unitat, unitat", de fet el que realment demanen és "tapa'm tu, que jo et tapo". Però "tapar" què? Naturalment, les vergonyes. És a dir, tots els business, beneficis i privilegis que uns pocs han anat acumulant al llarg dels darreres anys.
Que les candidatures oficialistes, emprin consignes utilitzades pel socialisme més ecspanyolista, indica clarament la seva submissió ideològica i la correlativa subordinació política, tàctica i estratègica, i que és la que ha caracteritzat l'actuació d'ERC en els darrers anys.
L'adversari a abatre, en darrer terme, no són els oficialistes, sinó que són els sociates, que són els que realment mouen els fils, sempre d'amagat.
Per cert, no sé què dir de la candidatura de l’Uriel Bertran, alguns l’acusen de ser un submarí d’en Puigcercós.
En el cas d'en Carretero, l'objectiu és clar i diàfan , la declaració unilateral d'independència per part del primer Parlament amb majoria independentista que es formi.
Més clar, l'aigua.
Que moririen sense matar? No, home, no. Aquesta genteta, que ara veuen amenaçats els seus privilegis i el seu estatus sociopolític, faran el possible i l'impossible per evitar perdre'ls La guerra bruta del sector Puigcercòs comença a ser insuportable. Però ells es retraten, és clar. Ells i els seus amics socialistes, es retraten. Perquè si per casualitat Carretero perdés (que no perdrà), només caldria esperar fins a les properes eleccions nacionals, i aleshores, quan Esquerra es quedés amb menys de deu diputats, seria el moment de tornar a alçar la veu per poder, d’una vegada i per totes, redreçar el rumb del partit.
Compte però amb relaxar-se i anar de sobrat, els sociates i els seus acòlits, es defensaran fins al final per defensar els seus privilegis i no podem dir blat fins que és al sac i ben lligat!
Per Catalunya. Per la República. Per l'Esquerra.

Anònim ha dit...

Ho sento, pero no comparteixo que Bertran sigui el futur de res, sino més del mateix.
Als catalans ens prenen sempre el pel perque anem de pactistes, de guais i de super oberts.

Anònim ha dit...

Com poden, persones de la junta local, intentar influir en el vot?
No serà, aquesta, una estratagema, després de veure com els militants locals tombaven la ponència oficial?
Sols falta enviar msm al telèfon.

Anònim ha dit...

Ha quedat prou clar que la postura dels signanan`s es a titol personal. Precisament com el que volem es claretat no es amageuem i expliquem la nostra desiciò. Els militants d'Esquerra son prou inteligents i votaràn el que creguin convenient, tots hauran fet la seva reflexió. Jo he fet la meva publicament, he dit qui soc, i hem raonat el perquè de la nostra postura. Si signana amb noms i cognoms no t'agrada o dius i la propera o farè amb seudonim com l majoria feu. Josep Lleixà

Anònim ha dit...

Voldria subscriure totalment l'últimc omentari del company Lleixà.
Si volem crear diàleg entre tots els militants locals, cal que siguem prou valents per dir les coses, tractar-les amb respecte i, pensant en que tots, volem el milor per esquerra.

Anònim ha dit...

Molt bé Carles. Tu si que saps fer comentaris amb "talante".
A veure si altres membre de la junta també fan comentaris, a part d'oferir actituds similars...

Anònim ha dit...

Demano a tots els Militants d’ERC, que pensin que si volen una altre Esquerra, que NO votin als de sempre, als amics dels socialistes, als que no volen que res canviï, als que només volen conservar el càrrec a canvi de callar, i que el nostre país s’enfonsi mes del que està.
VOTEU PER LA RUT CARANDELL , I EL JOAN CARRETERO.

Anònim ha dit...

Aixó semble com a la Torre ¡¡
Conservar el càrrec a canvi de callar i portar el café als sociates.
Guanyará el Puigcercós,no patim.
Falten ganes de camviar i valentia.
Volem el milor per esquerra ? o volem una davalla ?
Salut i republica.

Anònim ha dit...

Tres militants d'Esquerra de la Torre ens hem manifestat publicament a favor de la candidatura del Renyer i del Uriel. Llastima de no poder configurar una sola candidatura dels anomenats critics, però tenim la posibilitat de poder escollir. Josep Lleixà.

Carles ha dit...

Quatre !! Jo també, en el meu blog personal.

Anònim ha dit...

ERC TORREDEMBARRA Us vol informar que: Recentment a aparegut a la Blocosfera Torrenca un bloc anomenat : http://torresquerra.blogspot.com/ Aquest bloca afirma que : pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur. Poc pot ser això que afirma quan utilitza de forma indeguda el nom d'ESQUERRA TORREDEMBARRA. Aquest bloc no es cap bloc oficial ni de la secció local , ni de l'executiva local. Per la qualcosa, Esquerra Torredembarra no es fa responsable de cap de les maneres de les afirmacions o comentaris que apareixen en l'esmentat bloc. Des d'Esquerra Torredembarra estem com no pot ser d'altre manera, per la llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió ha d'exercitar-se donant la cara i no amagant-se darrera un bloc sense explicitar-se el nom de la persona o persones que hi ha al darrera, amagant-se darrera el nomd'esquerra. De fet algun dels nostres militants disposa de bloc, i no s'amaga darrea un altre nom , utilitza el seu nom en el bloc i expressa les seves opinions personals sobre esquerra sense cap tipus de problema. Des d'Esquerra sentim la confussió que això hagi pogut crear entre els nostres militants, simpatitzant i votants. I demanen a l'autor o autors del bloc que utilitzi el seu nom personal en el bloc i no s'amagi darrera de: http://torresquerra.blogspot.com/ o be que expliciti de manera clara l'autor o autors del Bloc. ERC TORREDEMBARRA

Anònim ha dit...

Vosaltres, que després de vint-i-tres anys interminables de règim botifler, de pujolisme, vau enganyar els catalans fent-los creure que portaríeu nous aires, sou rates de claveguera.
Vosaltres, ESC (Escòria Socialista de Catalunya), no mereixeu liderar un partit que no us mereix. Vosaltres, Carod, Puigcercós, Benach, Huguet, Tresserras, Portabella, i altres rapinyaires de la menjadora, sou l’encarnació viva de la putrefacció política i humana que trafica amb la voluntat popular de la nació com ho faria qualsevol banda de tril•lers i delinqüencia vària.
Vosaltres, porcs que sense la política no seríeu res a la vida, heu prostituït Catalunya.
Vosaltres, rates de la dignitat, heu convertit la dignitat nacional de Catalunya en un circ pornogràfic. Té més dignitat una vulgar puta de carretera que la vostra miserable set de poder capaç de fer-vos vendre la vostra pròpia mare a canvi de ser algú a la vostra merda de vida. Vosaltres, que xucleu la polla als vostres amos socialistes espanyols.
Vosaltres, que calleu i permeteu el saqueig de les obres d’art de Lleida i l’esquarterament del bisbat mil•lenari de Lleida. Vosaltres, que davant l’espoliació fiscal que ofega els soferts catalans us feu palles amb la nòmina que l’amo espanyol us passa cada mes amb els diners robats als catalans.
Vosaltres, polítics espardenyaires, buròcrates de baixa estofa, ambaixadors de la indecència, carronyaires de la menjadora pública, voltors de la història.
Vosaltres, grisos gestors de la colònia espanyola. Vosaltres, que vau atrevir-vos a fer sortir el president espanyol al mateix balcó des d’on el nostre gran president Macià va proclamar la repúbica catalana. Vosaltres, que heu convertit TVE3 en la televisió més espanyola d’Espanya.
Vosaltres, que heu convertit la nostra venerable policia nacional en una rave de nengs sense ofici ni benefici. Vosaltres, que en la vostra puta vida no agafeu un tren de rodalies, que ni pagueu peatge, que ni us vomiten racisme anticatalà cada cop que demaneu en català en un bar, que ni heu de rellogar habitacions per poder pagar la puta hipoteca, que ni viviu al costat de les torres de la MAT que ens esteu imposant, que ni sabeu què vol dir tenir un contracte escombraria…
Vosaltres, que heu insultat Catalunya callant com a putes davant la imposició d’una hora de castellà als nostres infants.
Vosaltres, que calleu.
Vosaltres, que permeteu.
Vosaltres, que fomenteu.
Vosaltres, Escòria Socialista de Catalunya, antiga ERC, pel bé de Catalunya i pel bé del nostre futur, convé que us acomiadin d’un partit que no mereix la vostra merda humana, la vostra misèria política ni la vostra puta i fastigosa roïnesa moral. Pel bé de Catalunya, militants de l’actual Escòria Socialista de Catalunya, feu fora aquesta plaga de rates, de cretins mentals, i torneu a recuperar una ERC que torni a posar ordre a la nostra bella, sagrada i altiva nació.

Anònim ha dit...

Continues sense donar la cara i aixó es el que no et fa creible. No pots ser un militant D'esquerra. Naltros tot i sen tan ruins com tu dius, no destilem tanta mala baba. els de ERC ens diem les coses a la cara i no pasa res. Es nota que vols fotre llenya al foc i liar-la. A que tens por? a que no et donin un lloc a la futura menjadora?. Aixó si, fas un bon us de la llibertat d'expresiò. El teu discusrs si arriva al Jimenez Losantos el repetirà a la Cope. Aixì anem, foten-nos mal entre naltros. Si creu que axì revitalitzaras el partit, segueix, no paris. Josep Lleixà.

Anònim ha dit...

Desprès de quinze minuts de reflexiò he decidit no entrar mai mes aquest blog. pots dir el que et surti dels pebrots. Josep Lleixà

Nova Via ha dit...

La redacció de "Torresquerra", no és partidària de censurar comentaris, però voldriem demanar a l'anònim que un parell de comentaris per sobre d'aquest, ha faltat al respecte, que, properament, utilitzi un llenguatge més apropiat per a expresar les sevs opinions.