Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

Per la memòria del President Companys

17/10/08

Durant el plè cel.lebrat ahir al vespre al nostre ajuntament, va ser presentada i aprovada per tot els grups representats en el mateix, exceptuant en PP que es va abstindre, una resolució sobre el president Companys.
Ara que tot just ha fet 68 anys d’aquell succés, i esperant que tothom pugui recuperar la “memòria perduda”, portem un petit resum de la moció presentada conjuntament entre ERC, PSC i ABG.

El president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, va marxar a l’exili el 5 de febrer de 1939 empès per la pressió de l’exèrcit franquista. El 13 d’agost de l’any següent va ser arrestat per la GESTAPO alemanya.
Companys va ser lliurat a la policia espanyola i conduït a Madrid, on va ser sotmès a diverses tortures. Posteriorment, va ser traslladat a Barcelona i, després de patir un consell de guerra sumaríssim, va ser afusellat al Castell de Montjuïc.
L’assassinat del president Companys, el 15 d’octubre de 1940, és una de les 192.684 execucions que el general Franco va ratificar entre el final de la guerra civil i 1944.
Solicitem...
- Sol•licitar al govern espanyol que iniciï les accions necessàries per tal d’aconseguir l’anul•lació del consell de guerra sumaríssim contra el president de Catalunya, Lluís Companys.
- Sol•licitar al govern espanyol la rehabilitació pública de l’honor del president de Catalunya, Lluís Companys, per mitjà de la celebració d’un acte solemne de desgreuge al castell de Montjuïc.
- Sol•licitar al govern espanyol una demanda pública de perdó en nom de les institucions de l’Estat als descendents del president Lluís Companys i al poble de Catalunya, representat per les seves institucions.
- Fer arribar aquest acord al president del Govern espanyol, als presidents del Congrés i del Senat i als diferents grups amb representació en aquestes cambres.