Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

13/5/09

Voldriem "robar" unes paraules del ja excompany de partit, Joan Sanmartí, que creiem, expliquen moltes de les coses que estan passant en aquests moments al nostre partit. El problema segurament no estigui en les decisions, i si en el que fa la manca de banqueta que patim. Falta de banqueta o de deixar-la jugar...
Cal donar sortida a nous polítics i persones més properes a la realitat del nostre país.

"M'ha costat -segurament per manca de llums– comprendre que el problema d'aquest país no és solament ni principalment Espanya. El problema rau, bàsicament, la desestructuració d'una societat incapaç de crear instruments eficients d'emancipació i en les enormes possibilitats que això ofereix als desaprensius que troben en la pseudopolítica un modus vivendi que mai no haurien pogut somniar atesos els seus mèrits i capacitats per a fer una feina de veritat".

"Intentar resoldre això des de la política de partits és com voler buidar el mar amb galledes, i jo ja en tinc prou de contribuir a pagar el sou al Puigcercós i altres pájaros del mateix estil. Si han de viure –cosa certament discutible–, que visquin, però que la meva aportació es redueixi a la que indirectament els arriba a través dels meus impostos".

2 comentaris:

Camell ha dit...

Un president socialista del govern espanyol que afirma que l’Estat Espanyol té la pega de tenir la dreta més conservadora de tota la Unió Europea i després subscriu un pacte de la seva formació amb aquesta dreta per col·locar al País Basc el primer lehendakari nacionalista espanyol de la història.
Els presidents actuals del País Valencià i del Principat de Catalunya que representen dos territoris històrics de parla catalana i que deixen escapar continus castellanismes en la seva roda de premsa conjunta davant els mitjans.
Un vicepresident català que forma part d’un partit teòricament amb aspiracions independentistes i que alhora presideix des de Montmeló el Gran Premi d’Espanya d’Automobilisme.
Una presidenta del PP català que, en català, subscriu la tesi d’un membre del PP segons la qual educar en català és educar en la ignorància, mentre les altres formacions polítiques no mouen ni un fil per conrarestar aquesta falta de respecte a la meva llengua pròpia.
I, a més d’altres paradoxes, una final de la Copa del Rei espanyol que disputen dos equips pertanyents a dues nacionalitats històriques que, també en teoria, no volen saber res de monarques foranis a les seves ànsies nacionalistes...

Què ens està passant a tots?
Salut.

Anònim ha dit...

L'actual direcció d'Esquerra actua com a crossa del PSC a imatge històrica del que porta fent IC-V des de fa una pila d'anys. Sembla clar que la màxima aspiració dels dirigents d'ERC és la de governar molts anys al costat del PSC; aspiració igual que la d'IC-V i aspiració que evidentment no satisfà al votant independentista.
És una evidència que l'ambició de Catalunya no pot restar sota el tacticisme del PSC-PSOE i per tant, és una evidència que el Tripartit és incompatible amb l'ambició de Catalunya.
Un cop ERC va obrir la porta a que Catalunya fos governada pels partits perdedors de les eleccions i tingués un president "constitucionalista", els partits uniformadors espanyols van entendre que es podia justificar qualsevol mitjà per aconseguir la seva fi.
Així doncs, el mapa d'Espanya quedaria repartit entre els partits espanyols de dreta i esquerra gràcies a l'oportunisme de l'independentisme de fireta, que per quatre rals es van vendre el país, la dignitat i la història.
Un cop Catalunya va ensenyar el camí, Galícia i finalment la Comunitat Basca (quin altre nom si no?) han caigut sota el domini polític d'una idea conceptual d'Espanya única que ho domina tot i que ens condemna a la mediocritat del particularisme.
Mai es toleraria que a Espanya (ni a cap país occidental) no governés el partit majoritari en unes eleccions. Els partits espanyols saben molt bé que hi ha coses que no es poden fer i actuen en conseqüència.A Catalunya en canvi, ERC va visualitzar que Catalunya no era un país ni res important i per tant, va actuar menystenint la Generalitat Naturalment que el PSOE té dret a presidir la Generalitat. El que passa és que és un partit que s'oposa radicalment a la sobirania de Catalunya.,convertint-la en un ens purament administratiu on el seu calcul miserable era superior a qualsevol concepció responsable de dignitat institucional. Esquerra va destruir l'imaginari col•lectiu.
Amb el pas històric obert per Esquerra a Catalunya, cap tabú calia ser trencat per part dels partits espanyols. Els propis catalans s'havien suïcidat políticament i ara només calia homogeneïtzar el menysteniment als diferents ens autonòmics rebels.
Tarradellas mai va voler tornar a Catalunya si no era com a president de Catalunya.
Voldria tornar ara a ERC?