Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

2010, tret de sortida electoral

8/1/10

Ja ha començat l’any 2010 i ja han començat també les carreres electorals. Bé, de fet ja fa temps que certs partits han començat la seva cursa. Sembla que estiguin de campanya permanent en lloc de preocupar-se del dia a dia de les persones que vivim i gaudim d’aquest país.
El cas és que a nosaltres ens preocupa més la política local i és aquí, on durant el transcurs de tot aquest any, veurem com es van presentant les diferents llistes, i com tothom es va posicionant d’una i altre manera. Serà curiós, seguir els processos per escollir cap de candidatura a les files dels socialistes, tant com veure quantes mans ens caldran per poder comptar el nombre de “partits” que concorren a les municipals.
I esquerra? Amb quina cara substituirà als seus dos regidors, ara que parlen de regeneració? Si més no això es desprèn de l’editorial del seu darrer butlletí local, on ens conviden a participar en un nou projecte amb nous candidats. En tot cas, no sols el cap de llista ha de ser potent, si no també, el seu escuder (el dos) ha de tindre visió municipalista i representar l’esquerra participativa i coherent. Caldrà veure com el partit juga les seves cartes, però aquí, entre els redactors, ens agraden dos candidats de l’ executiva local.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons que informa el diari Avui, ERC preguntarà als votants si ha de condicionar pactes de govern a la convocatòria d'un referèndum per la independència.
Jo em pregunto: ¿Tenen alguna validesa els estatuts d'una formació política? ¿Uns estatuts han de de ser punt de referència? ¿Es poden adoptar posicions en contra del que assenyalen uns estatuts?
El Gran Diccionari de la Llengua Catalana diu: Estatut 2 [sovint en pl] Conjunt de disposicions que tenen força de llei per a l'organització i el govern d'un cos, d'una col·lectivitat.
Els estatuts d'una societat, d'una acadèmia. (GDLC)
No ho sé. En aquest moment estic desorientat. He agafat els Estatuts d'ERC, (14/06/2008) i en el Títol Preliminar - Article 1, he pogut llegir: "Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) és un partit polític fundat el 1931 que propugna la unitat territorial i la independència de la Nació Catalana, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, mitjançant la construcció d'un estat propi en el marc europeu... "
Més clar, l'aigua.
Després de llegir aquestes primeres línies dels Estatuts d'Esquerra em demano: ¿No queda clar cap on han d'anar els pactes de govern? ¿Cal preguntar a la militància sobre un tema on una de les respostes es pot contradir amb els Estatuts?
Ei, cap problema, i si no interessa la independència, s'han de canviar els Estatuts.
Salut.:-)

Anònim ha dit...

kam naložiti denar [url=http://www.kamvlozitidenar.info]kam vložiti denar 2012[/url]