Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

Assemblearisme

22/5/08

Després de la assemblea del passat dilluns, va quedar palès que, l’assemblearisme d’esquerra continua sent una gran vàlua interna. Es per aquest motiu, que he decidit reproduir un article d’opinió del senyor Sergi Fidalgo, un dels periodistes més reconeguts del nostre país.

A Esquerra li dono molta canya, però he de reconèixer que m’agrada que sigui l’únic gran partit català que encara mantingui l’assemblearisme com a forma de funcionament. És impensable que al PSC, Montilla perdi una votació, perquè Zaragoza ja s’encarrega de passar per la piconadora qualsevol que gosi alçar la veu. Els crítics queden per queixar-se en solitari a casa seva, perquè no són escollits delegats ni tenen càrrecs d’importància a Can Nicaragua.

Però a Esquerra qualsevol militant pot anar a un congrés o a una conferència nacional, i dir-hi la seva. Encara que la direcció cada dia tingués més poder, a mesura que la menjadora funcioni i el repartiment de cadires i negociats afecti més militants, de moment hi ha espai per a la sorpresa. És possible una votació on el 40% del assistents diguin “no” a la cúpula, aspecte que em semblaria de ciència ficció en una reunió del PSC.

Que un pugui militar en un partit, i dir “no” a la direcció en una reunió important, i no s’enfonsi el món ni et “depurin”, és molt important per a la salut democràtica d’una formació. Sóc molt pessimista, i crec que Esquerra acabarà funcionant com el PSC, però ara toca aplaudir el seu funcionament intern. L’últim intent de la cúpula d’acabar amb l’assemblearisme va fracassar, i espero que els militants d’Esquerra lluitin fins el final per tal de continuar essent “diferents”.

Un altre tema. En un dels comentaris fets darrerament es pregunta qui, a judici meu son els dos candidats actuals a la presidència local. Jo, no soc portador de la veritat però mirant les vostres intervencions, ens adonem que hi ha dos noms que sonen més. Un, el Cèsar, és l’actual president i possible candidat a la reelecció a no ser que ell entengui que la seva tasca ja ha finalitzat. L’altre, el Carles, nom proposat per vosaltres tot i, ser cert que, ell encara no s’ha significat públicament. Mirant també els seus comentaris es detecta cert discurs presidencialista i integrador. Per cert, m’agrada la seva proposta de separar càrrecs a la junta local i a l’ajuntament. Opció portada dintre del la ponència del senyor Carretero.

Veurem més noms?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Dus coses:
L'assemblearisme d'esquerra és una gran forma de deomocràcia interna. Evident és, que tot és manipulable. I per aquest motiu, també cal dotar a l'assemblearisme, de mitjants per evitar això. I, en aquest aspecte estic totalment dacord amb els companys Ciuró i Pep Bargalló. Companys que aboguen per una refundació del mètode.
Per altre banda, i en quant a la junta; voldria donar les gràcies al Cèsar per la tasca feta i en el moment fet. Però,un cop dit això, recordar una xerrada interna d'esquerra on ens dèien que, cal tindre persones "líders d'opinió", es a dir, persones que siguin escoltades i, les seves opinions, valorades de bona manera.

Anònim ha dit...

Segons el redactor, sols hi ha dues opcions. Per descart, la segona és millor que la primera.
De totes maneres, caldrà esperar a veure si aquestes son certes i si algú més vol agafar el "marrón" de la junta.

Anònim ha dit...

La tercera via és el Pascualín. Pascualín President, Esquerra Independent!

Anònim ha dit...

I algú s'ha plantejat donar la presidència al Xavi?
No seria millor guardar el Carles per a altres coses de futur?

Anònim ha dit...

Com quines? El Xavi que faixi la feina i desprès que?. Lao Tse.

Anònim ha dit...

El Carles va fer una declaració molt encertada. Separar la part política i la part electoral.
Ja sols per això, seria un bon president. Les juntes locals han d'estar prudentment alunyades del poder públic.Al Xavi cal deixar que faci allò que millor fa, la tasaca de secretari local.

Anònim ha dit...

Continuo preguntan, quines son aquestes coses de futur. Una Direcciòn Gral, a la Generalitat? Lao Tse.

Anònim ha dit...

ERC TORREDEMBARRA Us vol informar que: Recentment a aparegut a la Blocosfera Torrenca un bloc anomenat : http://torresquerra.blogspot.com/ Aquest bloca afirma que : pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur. Poc pot ser això que afirma quan utilitza de forma indeguda el nom d'ESQUERRA TORREDEMBARRA. Aquest bloc no es cap bloc oficial ni de la secció local , ni de l'executiva local. Per la qualcosa, Esquerra Torredembarra no es fa responsable de cap de les maneres de les afirmacions o comentaris que apareixen en l'esmentat bloc. Des d'Esquerra Torredembarra estem com no pot ser d'altre manera, per la llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió ha d'exercitar-se donant la cara i no amagant-se darrera un bloc sense explicitar-se el nom de la persona o persones que hi ha al darrera, amagant-se darrera el nomd'esquerra. De fet algun dels nostres militants disposa de bloc, i no s'amaga darrea un altre nom , utilitza el seu nom en el bloc i expressa les seves opinions personals sobre esquerra sense cap tipus de problema. Des d'Esquerra sentim la confussió que això hagi pogut crear entre els nostres militants, simpatitzant i votants. I demanen a l'autor o autors del bloc que utilitzi el seu nom personal en el bloc i no s'amagi darrera de: http://torresquerra.blogspot.com/ o be que expliciti de manera clara l'autor o autors del Bloc. ERC TORREDEMBARRA