Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

Primera valoració

10/3/08

Encara estic amb la ressaca de la nit electoral. Vaig estar fent zapping per totes les cadenes fins ben tard, i si, si... a última hora, encara va haver-hi sorpresa.
No tornaré a donar les dades d'altres anys, però si les d'ahir vespre.

  • PSC 3181
  • CiU 1341
  • PP 1271
  • ERC 621
  • IC 358
Torna a guanyar el PSC i a més amb un important ascens de vots. Segurament part d'ell degut a la cada vegada més gran població de Torredembarra tradicionalment votant socialista, i altre part, a persones que voten esquerra però, la por a la ventada del "senyor" Rajoy, can preferir votar en aquesta ocasió a altres alternatives.
CiU, també guanya un centenar de vots. Molt si es te en compte que a Torredembarra aquesta formació està a la oposició i la campanya realitzada a tota Catalunya deixava molt a desitjar. I més encara aportant un cert to xenòfog.
IC, pren algun vot més a esquerra, per l'efecte Suñer. De totes maneres, cal recordar que en les passades municipals van aconseguir 492 vots. Encara podrien tindre un cert marge de guany, tot i que dubtós, ja que si ni amb l'afecte del cap de llista han pogut apropar-si... les coses no estan massa clares.
I finalment Esquerra. Evidentment s'ha tornat a nivells de fa vuit anys. Tot un toc per a la direcció nacional del partit. El qui si és ben cert, és que el nombre de vots es fidel.
Altre cosa seria pensar que s'ha vist perjudicada per la bipolarització PSC-PP i l'altre Carod-Pugcercós, al igual que la gran campanya pepera que ha fet que molta gent realitses un vot útil.

4 comentaris:

tafaner ha dit...

No és per alegrar-se'n, doncs. I jo,no me n'alegro.
En tot cas, potser me n'alegraria si això servís per a reaccionar. I per a mi, reaccionar vol dir constituir a Catalunya un govern de les forces nacionalistes que pogués vetllar per l'estricta acompliment d'allò que es desprèn del nostre Estatut, sistema de finançament inclòs.
Ahir Carod deia que ara fins i tot això depèn només del PSC.
No és cert.
D'ell depèn que qui negocïi a Madrid sigui el sr. Montilla o sigui el sr. Mas com a nou President de Catalunya.
Depèn de Carod o, parlant en rigor, depèn de fet, d'Esquerra Republicana de Catalunya.
Que Puigcercós deixaria el govern "per dedicar-se al partit" era un fet ja previsible. Tots sabem a què es dedicarà sobretot el sr. Puigcercós.
Jo només demano als dirigents d'ERC, als d'ara i als que puguin venir després del Congrés, que si bé és cert que els resultats d'ERC en les eleccions d'ahir a Espanya són atribuïbles a la bipolarització o a que molts votants d'ERC es ban quedar a casa o van votar en blanc , no és menys cert que la gran davallada es deu a haver fet President a Montilla i a tota l'argumentació que es deriva d'aquesta decisió.
Mai és tard per a rectificar i jo espero que els dirigents d'ERC, uns o altres, ho facin ben aviat!
Ho desitjo no per a CiU, creieu-me. Ho desitjo per què crec que fora el millor per a Catalunya.

acudit.
Es veu que a partir d'ara els d'esquerra fan jornada intensiva...
Si, si... DE 8 A 3!!!!!!
SALUT.

Nova Via ha dit...

Mai he pogut entendre el que se'n diu "pacte nacionalista". És evident que l'única cosa que te en comú convergència i esquerra és el nacionalisme.
Però, per sobre de tot i amb la lluita independentista com a bandera, cosa que esquerra sempre ha defensat, convergència encara no... cal defensar els drets dels treballadors, les polítiques socials justes, les ajudes a la gent jove, el medi en que vivim, respectar l'entorn i així un llarg etc...
La federació convergent en canvi defensa la burgesia i els seus privilegis, està en contra de lleis d'igualtat com ara la del matrimoni gay, participa dels beneficis bancaris i, clar, la federació disposa de mútues i pot fer que una persona amb un tumor sigui operada en dos dies, no com les persones que depenen del sistema públic...
Cal defensar el progrés de tothom, i el nacionalisme. No tan sols allò que ens convé.

tafaner ha dit...

Com tu sabs tinc superpoders i avui els usare per saber que està passant realment a Esquerra.
Ja veuras, és molt senzill. Respira profundament dos cops, concentrat i digues la paraula florolos.
Bé, doncs a partir d’ara cada cop que tu/ vostes llegeixin una declaració textual, just a continuació llegireu entre parèntesis el que la persona que ho va dir estava pensant realment quan ho va dir. Exemple: “Zapatero, apoyaré la reforma del Estatuto que apruebe el Parlamento de Cataluña” (“Pasqual, os voy a apuñalar por la espalda a ti y al Estatut”). Sorprenent, no? Oi que tu/ vustes no hauria sospitat mai que tingués aquests poders?
Joan Puigcercós ha dit que deixa el govern “per dedicar-se al partit” (“ara que ens s'han fotut una hòstia de nassos i que començarà el ball de bastons intern, plego del govern, me’n vaig al partit i preparo l’assalt definitiu a la cadira d’en Carod”).
Puigcercós ha afegit que “hi ha d’haver persones que es dediquin al partit i unes altres al govern” (“en Carod es queda al govern i es menja entre els nostres votants la imatge de ser qui ha fet president Montilla i jo intento que s’interpreti el meu moviment com una picada d’ullet perquè he entès el missatge electoral que ens han enviat i que és per això que em desmarco del pacte amb el PSC i em quedo amb la bandera de la puresa ideològica”).
Finalment, el ja exconseller ha volgut deixar clar que la decisió s’ha d’entendre perquè “ha arribat l’hora de reforçar el partit” (“el dia que en Carod vingui per la seu, ja no li caldrà ni buidar els calaixos perquè ja ho hauré fet jo personalment”).
Per la seva banda, Josep Lluís Carod Rovira ha dit que “Esquerra s’ha d’adaptar a aquestes noves circumstàncies i ha d’assumir la seva condició de partit de govern, de partit seriós, de partit estable” (“no tinc cap força al partit, o sigui que no té sentit anar a lluitar a camp obert i en terreny enemic. Jo aquí al govern, observant el que passi, i en Puigcercós que es baralli amb els sectors crítics a veure si es maten entre tots i llavors puc aparèixer com l’home de consens”).

Anònim ha dit...

Doncs ERC va treure a les municipals 731 vots, uns quants menys que ara. Ai, perdó, és clar, vot útil...