Benvinguts !!!

Aquest espai, pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur.

Manifest del col.lectiu 1 d'abril

7/4/08

Crec, que aquest manifest pot ser interessant per a la lectura..., el mateix i d'altres, es poden consultar a http://blocs.mesvilaweb.cat/1abril

Els resultats del darrer Consell Nacional d’ERC, el passat dia 5 d’abril, han confirmat les nostres sospites. El sector representat majoritàriament al Consell, ha imposat les seves tesis sobre la organització del Congrés. No deixa de ser sorprenent que els que teòricament reivindiquen la renovació de la direcció del partit son els que enguany el dirigeixen. Molt ens temem que aquesta suposada renovació només afecti a un sector minoritari de l’Executiva i, de fet, les bases organitzatives aprovades pel proper Congrés semblen anar en aquest sentit.

Aquesta renovació cosmètica de l’Executiva (canviem perquè tot continui igual) pot ser satisfactòria per una bona part de militància, possiblement fins i tot majoritària. Però ens demanem si serà satisfactòria per al moviment sobiraniste del nostre país, que ja fa massa anys demana un partit amb capacitat per a liderar un veritable projecte de país. En qualsevol cas, com hem manifestat en comunicats anteriors, el Congres de juny es tancarà “en fals”, sigui quina sigui la candidatura escollida, si no es porta a terme un debat en profunditat sobre projecte i sobre lideratge.

Tot salvant les aproximacions personals, el Col·lectiu 1 d’Abril, no dona suport explícit a cap candidatura. No obstant, cauríem en la mateixa hipocresia que denunciem si no expresséssim el nostre rebuig al sector d’en Joan Puigcercos, pel que fa a la seva posició en el proppassat Consell nacional. Esperem, pel be de nostre partit i de Catalunya, que el procés es recondueixi.

Com, lamentablement, no s’han donat les condicions que demanàvem per a unes eleccions a l’Executiva en igualtat de condicions, ens reafirmem en la conveniència d’iniciar un veritable procés de debat i de renovació, que hauria de produir-se com s’indica tot seguit:

- Suspensió del Congrés Nacional de Juny.

- Dimissió de tota la executiva actual.

- Nomenament de una Comissió Gestora per part del Consell Nacional amb l’encàrrec d’organitzar i coordinar un procés de debat intern entre totes les corrents, que culminaria amb la presentació d’una candidatura (si és possible) única i de consens i totalment renovada.

- Convocatòria d’un Congrés Nacional, perquè l’assemblea de militants digui la seva i ratifiqui si s’escau, la nova executiva.

Novament fem una crida a tots els sectors de la militància a no deixar perdre l’oportunitat de reconduir de manera constructiva el nostre projecte de partit i de país. ERC no es ni d’uns ni dels altres, es dels militants, dels votants i, abans de tot, de Catalunya.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina gràcia, tots aquests sectors d’Esquerra Republicana ben barallats per veure qui va tenir abans la idea del 2014. La idea de celebrar un referèndum sobiranista l’any 2014. Que si jo ho vaig pensar abans, que si jo ho vaig penjar a la web abans, que si jo ho vaig dir en públic abans, que si naps, que si cols...
En fi, per fortuna Ruth Carandell diu les coses pel seu nom i ens recorda que a banda de celebrar un referèndum sobiranista estaria bé de guanyar-lo. I que ara mateix el país no està gaire per orgues, i el sobiranisme sembla en procés de destrempament.
En bona mesura culpa d'ERC, consti.
En fi, que ens divertim, nosaltres... i mentrestant el Zapatero cada vegada dissimula menys el seu nacionalisme. Un parell de promeses per entabanar els més soques, i la resta arriba España, España una.
Al 2012, al pas que anem, als catalans ni aigua.